Lemoniada owocowa

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • woda
  • garść malin
  • garść owoców czerwonej porzeczki
  • 200 g truskawek
  • 2 limonki
  • 2 pomarańcze
  • pęczek liści świeżej mięty
  • 100 g cukru
  • kostki lodu

Przygotowanie

Krok 1

Z truskawek usuń szypułki. Umyj w zimnej wodzie maliny, porzeczkę, truskawki i liście mięty. Osusz za pomocą ręcznika kuchennego i przełóż owoce i miętę do dużego słoika lub kilku mniejszych. Zasyp je połową cukru i zamieszaj.
Pomarańcze i limonki sparz wrzątkiem i pokrój na plasterki, przełóż do pozostałych owoców i zasyp resztą cukru. Wymieszaj delikatnie owoce i odstaw je na godzinę. W tym czasie puszczą sok.
Do słoika wlej zimną wodę, zamieszaj. Nie zapomnij także o kilku kostkach lodu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.