Lemoniada owocowa

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • woda
  • 1garść malin
  • 1 garść owoców czerwonej porzeczki
  • 200 g truskawek
  • 2 limonki
  • 2 pomarańcze
  • 1 pęczek liści świeżej mięty
  • 100 g cukru
  • kostki lodu

Przygotowanie

Krok 1

Z truskawek usuń szypułki. Umyj w zimnej wodzie maliny, porzeczkę, truskawki i liście mięty. Osusz za pomocą ręcznika kuchennego i przełóż owoce i miętę do dużego słoika lub kilku mniejszych. Zasyp je połową cukru i zamieszaj.



Krok 2

Pomarańcze i limonki sparz wrzątkiem i pokrój na plasterki. Przełóż do pozostałych owoców i zasyp resztą cukru. Wymieszaj delikatnie owoce i odstaw na godzinę. W tym czasie puszczą sok.



Krok 3

Po godzinie do słoika wlej zimną wodę i zamieszaj. Nie zapomnij także dodać na koniec kilku kostek lodu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.