Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Fasolę przesyp na durszlak i przepłukaj wodą. Przełóż do miski i zblenduj ( przez ok. 1 minutę). Dodaj przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Wbij jajko i dosyp bułkę tartą. Połącz składniki za pomocą łyżki lub dłoni.
Masę podziel na 6 części i uformuj z niej kotlety. Rozgrzej tłuszcz na patelni i obsmaż dokładnie kotlety z obu stron (ok. 2 minut). Sałatę umyj i osusz. Pomidora i cebulę pokrój na plasterki. Bułki przekrój i przesmaż delikatnie ich środek na tłuszczu pozostałym ze smażenia burgerów. Następnie posmaruj bułki majonezem i nałóż sałatę. Połóż kotleta i skrop go sokiem z cytryny. Przykryj go pomidorem, cebulą oraz świeżą kolendrą. Danie podawaj np. z frytkami. Smacznego!
Dodaj komentarz