W małej misce przygotuj dressing. Połącz oliwę z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pieprzem. Kaszę wsyp do garnka i zalej wrzącą wodą. Odstaw pod przykryciem. Kiedy kasza napęcznieje odlej nadmiar wody i zostaw na sitku do przeschnięcia.
Ogórka, pomidora i cebulę pokrój w drobną kostkę. Mięte i pietruszkę dokładnie umyj, a następnie osusz. Drobno posiekaj zioła. Wszystkie składniki umieść w dużej misce i delikatnie wymieszaj.
Połówkę granatu obierz i oddziel nasionka. Sałatkę polej wcześniej przygotowanym dressingiem posyp ziołami i pestkami granatu.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Aneta Gwiner
Opublikowany: 2018-01-26 10:03:00
Pysznie wygląda :)
Odpowiedz