Sezamowe rarytaski uwielbiane przez dorosłych i dzieci. Idealna przekąska do filmu, piwa, lub jako imprezowa przystawka.
Danie: Kolacja
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Sezam
Bez laktozy
W osolonej wodzie gotujemy filety z kurczaka do miękkości. Wyjmujemy, studzimy, osuszamy i kroimy w paski.
Mąkę mieszamy z przyprawami, jajka roztrzepujemy, a bułkę tartą mieszamy z sezamem.
Paski mięsa obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce z sezamem.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odsączamy na sitku z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-20 20:44:00
Wyglądają rewelacyjnie.
OdpowiedzStokrotka
Opublikowany: 2018-02-22 10:33:00
Smakują wyśmienicie!