Magdalenki

Magdalenki to ponadczasowy deser. Są proste w przygotowaniu i na pewno zasmakują Twoim domownikom

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki :

  • 100 g masła Łaciate
  • 80 g cukru
  • 2 duże jajka
  • 100 g mąki pszennej
  • 1¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • Pół łyżeczki ekstraktu z wanilii

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 170°C. Masło i cukier ucierać, aż do uzyskania puszystej masy. Dodać po kolei jajka cały czas miksując.



Krok 2

Dodać ekstrakt z wanilii i zmiksować. Następnie dodać przesianą przez sitko mąkę i proszek do pieczenia. Mieszać, aż do połączenia się składników.



Krok 3

Formę do magdalenek wysmarować masłem, oprószyć mąką. Przełożyć ciasto na wysokość ⅔ foremek. Pieczemy przez ok. 20 min.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.