Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu
  • 2 piersi z kurczaka
  • 250 ml bulionu
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 100 g serka topionego „Kurpianka” kremowy
  • ½ szklanki grzybów
  • tarty ser Jantar
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Dopraw solą i pieprzem, a następnie usmaż na rozgrzanej patelni z olejem.



Krok 2

Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Odcedź i włóż z powrotem do garnka.



Krok 3

Do garnka dodaj kurczaka, bulion, pomidory pokrojone w kostkę, ser topiony, posiekane grzyby, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 min, aż ser się roztopi. Co jakiś czas mieszaj.



Krok 5

Makaron połącz z sosem. Podawaj posypane tartym serem Jantar. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.