Zapiekanka z polskimi warzywami i owocami morza. Koniecznie wypróbuj połączenie tych smaków!
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Bez glutenu
Ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w plastry i gotujemy
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Warzywa myjemy i osuszamy. Cukinie kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek wraz z czosnkiem. Dodajemy krewetki i smażymy 5 minut. Wyjmuje na papierowy ręcznik. Na tej samej patelni smażymy kilka minut wszystkie warzywa. Mieszamy warzywa, krewetki i ziemniaki. Przyprawiamy sola i pierzem.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek. Wrzucamy wszystkie składniki. Wierzch posypujemy starta mozzarellą.
Pieczemy 20 minut.
Dodaj komentarz