Zapiekanka z krewetkami i warzywami

Zapiekanka z polskimi warzywami i owocami morza. Koniecznie wypróbuj połączenie tych smaków!

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Bez glutenu

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Bez glutenu


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g ziemniaków
  • 200 g krewetek królewskich
  • Garść pomidorków koktajlowych
  • ½ cukinii
  • Kilka różyczek brokułu
  • 120 g mozzarelli
  • 2 ząbki czosnku
  • Oliwa z oliwek
  • Sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w plastry i gotujemy



Krok 2

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Warzywa myjemy i osuszamy. Cukinie kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek wraz z czosnkiem. Dodajemy krewetki i smażymy 5 minut. Wyjmuje na papierowy ręcznik. Na tej samej patelni smażymy kilka minut wszystkie warzywa. Mieszamy warzywa, krewetki i ziemniaki. Przyprawiamy sola i pierzem.



Krok 3

Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek. Wrzucamy wszystkie składniki. Wierzch posypujemy starta mozzarellą.



Krok 4

Pieczemy 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.