Makaron z serem i cynamonem

Autor:

Eddie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag makaronu nitki
  • 20 dag sera twarogowego
  • 5 dag masła Łaciate
  • 2 łyżeczki cynamonu mielonego
  • Cukier
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Masło rozpuścić na patelni, zrumienić.



Krok 2

Do garnka wlać dość dużą ilość wody, posolić, zagotować. Wsypać makaron i ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przepłukać gorącą wodą.



Krok 3

Wyłożyć na talerze, polać masłem, posypać pokruszonym serem, cukrem i cynamonem, podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.