Makaron z sosem śmietankowo szpinakowym

Autor:

Sylwia Mucha

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Makaron

  • Paczka makaronu np. Rurki.,
  • Ser feta. ,
  • Śmietanka 18 procentową Łaciata. ,
  • Główka czosnku. ,
  • Szpinak mrożony lub świeży. ,
  • Masło extra Łaciate 4 łyżki

Przygotowanie

Makaron

Makaron ugotować tak jak na opakowaniu instrukcja jest podana.



Robienie sosu

Masło rozpuścić na patelni. Dodać szpinak. Dusić razem. Potem dodajemy śmietankę. Dusimy z tego 10 minut i dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę i ser feta pokrojony w kostkę. Dusimy chwilkę i dodajemy ugotowany makaron i razem wszystko mieszamy. Dusimy chwilę i gotowe



Wskazówki

Nawet dzieciom smakuje. Smacznego

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.