Prosty, a przy tym bardzo smaczny makaron z krewetkami i suszonymi pomidorami. Krewetki mogą być mrożone, jednak nie parzone - tracą one wtedy dużo smaku. Makaron można dodatkowo posypać parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Krewetki rozmrozić i w razie potrzeby obrać i oczyścić (usunąć czarne jelito).
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Czosnek drobno posiekać. Pomidory pokroić na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzać masło i oliwę, dodać czosnek i chili. Smażyć razem minutę. Następnie dodać krewetki, posolić i popieprzyć. Smażyć po około 1 minucie z każdej strony. Następnie skropić sokiem z cytryny.
Na patelnię dodać suszone pomidory, chwilę smażyć razem z krewetkami, a następnie dodać makaron. Dokładnie wymieszać i przełożyć na talerze.
Dodaj komentarz