Makaron z sosem śmietanowo-truskawkowym

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Truskawki

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g makaronu świderki
  • 400 ml śmietany Łaciata 18%
  • 50 dag truskawek
  • 3 łyżki cukru
  • Mięta do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować, przelać zimną wodą.



Krok 2

Truskawki oczyścić, opłukać, parę odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem.



Krok 3

Makaron wyłożyć na talerz, polać śmietaną, wierzch polać musem truskawkowym.



Krok 4

Ozdobić truskawkami i miętą. Podawać od razu.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Danuta Piecyk

Opublikowany: 2018-04-14 05:36:00

Na upalne dni takie jedzonko to super sprawa :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.