Makowa rozeta z białą czekoladą i granatem

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Rozeta makowa z białą czekoladą i granatem

  • 3 1/2 szklanki mąki, szklanka mleka Łaciate 3,2%, masło Łaciate , 6 żółtek, 5 dag drożdży, 5 łyżek cukru masa: puszka masy makowej, 6 białek, 3 łyżki kaszy manny, łyżka cukru ze skórką cytrynową, 3 łyżki skórki pomarańczowej , dodatkowo biała czekolada, pestki granatu

Przygotowanie

Krok 1

Mleko podgrzać dodać drożdże po łyżce cukru i mąki, odstawić rozczyn do wyrośnięcia.Mąkę przesiać dodać rozpuszczone i przestudzone masło, żółtka i rozczyn.Zagnieść i odstawić do wyrośnięcia.Białka ubić na sztywną pianę dodać kaszę cukier, skórkę pomarańczową.Ciasto podzielić na dwie części, wyłożyć masę , zwinąć roladę.Podzielić na osiem części.Ułożyć w tortownicy i piec około 50 minut w 180 st .Po przestudzeniu polać rozpuszczoną czekoladą i posypać granatem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.