Malinowy budyń jaglany

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka Mazurski Smak
  • 1/2 szklanki malin (świeżych lub mrożonych)
  • 3 łyżki soku malinowego

Przygotowanie

Przygotowanie:

Do sitka wsypać kaszę jaglaną i wypłukać pod bieżącą wodą. Włożyć do rondelka, wlać mleko i zagotować pod przykryciem. Gotować 15 minut bez zdejmowania pokrywki na najmniejszym ogniu. Ugotowaną kaszę zblendować z dodatkiem malin i syropu malinowego. Jeśli budyń jest za gęsty, dodać więcej mleka. Podawać z dodatkowymi malinami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.