Sernik z brzoskwiniami

Brzoskwinie z puszki to przysmak z dzieciństwa. Jeśli nie wiesz do jakiego ciasta je wykorzystać, przygotuj sernik z brzoskwiniami.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Masa serowa:

  • 1 kg sera białego
  • 250 g masła
  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • sok z 1 cytryny
  • 2 opakowania budyniu waniliowego

Ciasto:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g masła
  • 4 żółtka
  • 3 łyżki cukru pudru

Dodatkowo:

  • 1 puszka brzoskwiń

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.



Krok 2

Wszystkie składniki na masę serową początkowo ucieramy, następnie miksujemy na wolnych obrotach.



Krok 3

W misce zagniatamy masło z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka oraz cukier puder. Zagniatamy dokładnie.



Krok 4

Formę na ciasto smarujemy tłuszczem i posypujemy kaszką manną. Następnie przygotowanym ciastem wyklejamy spód oraz brzegi formy. Wlewamy połowę masy serowej, układamy kawałki brzoskwiń i wlewamy pozostałą zawartość miski.



Krok 5

Pieczemy 1 godzinę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.