Brzoskwinie z puszki to przysmak z dzieciństwa. Jeśli nie wiesz do jakiego ciasta je wykorzystać, przygotuj sernik z brzoskwiniami.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.
Wszystkie składniki na masę serową początkowo ucieramy, następnie miksujemy na wolnych obrotach.
W misce zagniatamy masło z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka oraz cukier puder. Zagniatamy dokładnie.
Formę na ciasto smarujemy tłuszczem i posypujemy kaszką manną. Następnie przygotowanym ciastem wyklejamy spód oraz brzegi formy. Wlewamy połowę masy serowej, układamy kawałki brzoskwiń i wlewamy pozostałą zawartość miski.
Pieczemy 1 godzinę.
Dodaj komentarz