Szaszłyczki krewetkowo-owocowe

Świeże owoce to porcja niezbędnych witamin dla każdego, kto chce być zdrowym, a przy okazji chce zjeść smaczną przekąskę. Krewetki idealnie uzupełniają słodki smak owoców.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja

Fit

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g krewetek
  • 8 brzoskwiń
  • 4 ananasy
  • 8 nektarynek
  • 2 łyżki masła
  • 150 g syropu klonowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 szczypior (od cebulki dymki)

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki oczyszczamy i kropimy sosem sojowym.



Krok 2

Brzoskwinie i nektarynki dokładnie myjemy, kroimy na pół i usuwamy ze środka pestki. Ananasy kroimy na pół, a każdą z połówek na 6 mniejszych części. Szczypior kroimy na mniejsze kawałki.



Krok 3

Aby przygotować sos do szaszłyków topimy masło, mieszamy z syropem klonowym i dodajemy 2 łyżki soku z cytryny.



Krok 4

Robimy szaszłyki z owoców i krewetek, po czym pieczemy na grillu z każdej ze stron po 2-3 minut. Gotowe szaszłyki podajemy razem z przygotowanym wcześniej sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.