Mielone z drobiu

Kotlety mielone są zawsze mile widziane na naszych stołach, a te drobiowe są wyjątkowo delikatne. Mieszanka mięs drobiowych dodaje im wyjątkowego smaku i aromatu. Polecane na gorąco z ziemniakami lub frytkami, albo na zimno z bułką.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1/2 kg mieszanego mięsa drobiowego (po kawałku kurczaka, kaczki, indyka, gęsi)
  • - 3 jajka
  • - 2 bułki kajzerki
  • - 1 cebula
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1/2 szklanki mąki
  • - 6 łyżek oleju

Przygotowanie

Krok 1

Mięso drobiowe mielimy w maszynce i dokładnie ze sobą mieszamy.



Krok 2

Bułkę moczymy w wodzie i odciskamy. Mielimy w maszynce razem z pokrojoną na ćwiartki cebulą i czosnkiem. Dodajemy do mięsa.



Krok 3

Dodajemy jajka. Doprawiamy przyprawami. Dokładnie mieszamy ze sobą tak, aby nie było grudek.



Krok 4

Formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w mące i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.



Wskazówki

Podajemy z ziemniakami lub frytkami albo z pieczywem.

Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KUCHARECZKA

Opublikowany: 2018-03-19 09:39:00

Baaaardzo dobre !

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.