Mini pączki z serka homogenizowanego

Tradycyjne pączki drożdżowe wymagają spędzenia kilku godzin w kuchni, dlatego często lepszym wyborem wydaje się kupienie ich w cukierni. Pyszną alternatywą są małe pączki z waniliowego serka homogenizowanego, które nie wymagają wyrastania i są gotowe w niecałe 30 minut! Warto wypróbować ten przepis, nie tylko przy okazji Tłustego Czwartku.

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 250 g homogenizowanego serka waniliowego z laską wanilii Rolmlecz
  • - 2 jajka
  • - 220 g mąki pszennej
  • - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • - olej do głębokiego smażenia

Dodatkowo:

  • - cukier puder do oprószenia pączków

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wbić jajka, dodać serek homogenizowany. Za pomocą miksera dokładnie wymieszać. Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia i ponownie wymieszać.



Krok 2

W szerokim garnku rozgrzać olej. Przygotować ręcznik papierowy do odsączania pączków.



Krok 3

Gdy olej będzie już gorący, za pomocą rąk natłuszczonych olejem formować pączki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć z obu stron po kilka minut do uzyskania złotego koloru.



Krok 4

Pączki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, a następnie obtoczyć w cukrze pudrze.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.