Mini pizzerki

Znasz taką wersję ciasta francuskiego? Gwarantujemy, że nasze pizzerki będą idealne na przekąskę ale też na imprezę!

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie sera tartego mozzarella Mlekpol
  • 1 opakowanie szpinaku baby
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • opcjonalnie: sezam

Przygotowanie

Krok 1

Rozwiń i ułóż na blacie ciasto francuskie.

Rozpuść w garnku masło. Ostudź, a następnie posmaruj nim ciasto francuskie.



Krok 2

Ułóż na cieście francuskim szpinak oraz posyp mozzarellą. Dopraw solą i pieprzem według uznania.



Krok 3

Zwiń ciasto francuskie w rulon, a następnie pokrój na plastry o grubości ok. 5cm tak, aby powstały małe pizzerki.



Krok 4

Na blaszce do pieczenia ułóż papier. Piekarnik ustaw na 150°C. Ułóż zwinięte pizzerki na blaszce. Piecz do momentu uzyskania złotego koloru. Podawaj posypane sezamem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.