Znasz taką wersję ciasta francuskiego? Gwarantujemy, że nasze pizzerki będą idealne na przekąskę ale też na imprezę!
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Rozwiń i ułóż na blacie ciasto francuskie.
Rozpuść w garnku masło. Ostudź, a następnie posmaruj nim ciasto francuskie.
Ułóż na cieście francuskim szpinak oraz posyp mozzarellą. Dopraw solą i pieprzem według uznania.
Zwiń ciasto francuskie w rulon, a następnie pokrój na plastry o grubości ok. 5cm tak, aby powstały małe pizzerki.
Na blaszce do pieczenia ułóż papier. Piekarnik ustaw na 150°C. Ułóż zwinięte pizzerki na blaszce. Piecz do momentu uzyskania złotego koloru. Podawaj posypane sezamem. Smacznego!
Dodaj komentarz