Mini tarty francuskie z ananasem

Szybki deser dla miłośników ciasta francuskiego. To pomysł na ekspresowy podwieczorek dla całej rodziny, albo dla niespodziewanych gości.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 puszka ananasa w plastrach
  • 1 jajko
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • cukier puder do posypania
  • listki np. mięty do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy je na kwadraty.



Krok 2

Ananasa odsączamy z soku. Każdy plasterek posypujemy cukrem brązowym i karmelizujemy lekko na patelni. Następnie każdy kwadracik ciasta francuskiego smarujemy roztrzepanym jajkiem. Układamy po plasterku ananasa.



Krok 3

Gotowe mini tarty wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.



Krok 4

Dekorujemy cukrem pudrem oraz opcjonalnie listkami np. mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.