Domowe chipsy z ziemniaków to idealny pomysł na przyjęcie. Są zdrowsze, a dodatkowo łatwo możemy je zrobić we własnym domu.
Osób: 2-4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni C. Ziemniaki myjemy pod wodą, najlepiej szczoteczką. Suszymy.
Pokrojone ziemniaki posypujemy tymiankiem, solą i smarujemy oliwą bądź masłem.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy talarki ziemniaków tak, aby na siebie nie zachodziły. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 7-10 minut dla tych 1 mm talarków. Natomiast dla tych 2 mm, pieczemy przez 9-15 minut w 250 stopniach C. Ziemniaki powinny się zrumienić. Po upieczeniu, czekamy parę minut, aby nabrały chrupkości.
Dodaj komentarz