Galaretki rozpuścić w litrze wrzątku i zostawić do ostudzenia. Blaszki o wymiarach 39x24 cm wyłożyć folią spożywczą, a następnie wyłożyć na dno herbatniki. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę, następnie zmniejszyć obroty miksera, dodać cukier puder oraz dodawać stopniowo po łyżce zmielonego twarogu. Miksować do czasu połączenia się składników. Do masy serowej wlać przestudzoną płynną galaretkę, wymieszać wszystko łyżką. Masę serową wylać na herbatniki i wstawić do lodówki. Na patelni roztopić masło, dodać cukier oraz wiórki kokosowe . Smażyć czas czas mieszając do czasu aż wiórki delikatnie się zarumienią. Odstawić do ostudzenia.Wierzch ciasta posypać ostudzonymi wiórkami kokosowymi i wstawić ciasto do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj komentarz