Ciasto śnieżny puch

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 100 g herbatników
  • 1 kg sera w wiaderku
  • 0,5 l śmietany kremówki 30% Łaciata
  • 4 galaretki cytrynowe
  • 4 czubate łyżki cukru pudru
  • 2 opakowania cukru wanilinowego
  • Posypka:
  • 2 łyżeczki masła Łaciate
  • 2 łyżki cukru
  • 100 g wiórek kokosowych

Przygotowanie

Krok 1

Galaretki rozpuścić w litrze wrzątku i zostawić do ostudzenia. Blaszki o wymiarach 39x24 cm wyłożyć folią spożywczą, a następnie wyłożyć na dno herbatniki. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę, następnie zmniejszyć obroty miksera, dodać cukier puder oraz dodawać stopniowo po łyżce zmielonego twarogu. Miksować do czasu połączenia się składników. Do masy serowej wlać przestudzoną płynną galaretkę, wymieszać wszystko łyżką. Masę serową wylać na herbatniki i wstawić do lodówki. Na patelni roztopić masło, dodać cukier oraz wiórki kokosowe . Smażyć czas czas mieszając do czasu aż wiórki delikatnie się zarumienią. Odstawić do ostudzenia.Wierzch ciasta posypać ostudzonymi wiórkami kokosowymi i wstawić ciasto do lodówki najlepiej na całą noc.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.