Miruna z kaszą kuskus

Połączenie ryby i kaszy - samo zdrowie! Idealna potrawa zwłaszcza dla dzieci – zdrowa, niskokaloryczna, pełna witamin i składników odżywczych. Pięknie wygląda, bardzo dobrze smakuje.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Fit

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ szklanki kaszy kuskus
  • 1 opakowanie przyprawy do ryb
  • 1 filet z miruny
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 limonka
  • 5 łyżek oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem do czasu, aż kasza wchłonie wodę. Drobno siekamy natkę pietruszki i dodajemy do ostudzonej kaszy z odrobiną oliwy.



Krok 2

Mirunę przyprószamy przyprawą do ryb i skrapiamy limonką, smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie.



Krok 3

Ostudzoną rybę układamy na talerz z wcześniej przygotowaną kaszą.



Krok 4

Na wierzchu kładziemy natkę pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.