Warzywna sałatka z trzykolorowym makaronem

Nie potrzeba wiele skomplikowanych składników żeby przyrządzić pyszną sałatkę. Czasami wystarczy urozmaicić ją trzema kolorami makaronów. Niby nic, a jednak od razu lepiej smakuje i wygląda.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Fit

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 opakowania makaronów w różnych kolorach (np. świderków)
  • - 1 czerwona cebula
  • - 1 opakowanie szpinaku
  • - 2 papryki (np. żółta i czerwona)

Przygotowanie

Krok 1

Na początek do wrzącej, osolonej wody wrzucamy kolorowy makaron na około 20 minut. Nie będziemy zużywali całych 3 paczek, najlepiej odsypać z każdej po ⅓ opakowania makaronu, a resztę zostawić na czas kiedy znowu będziemy chcieli przyrządzić taką sałatkę.



Krok 2

Kiedy makaron gotuje się w wodzie, kroimy papryki na drobne części, cebulkę kroimy w piórka i mieszamy ze szpinakiem.



Krok 3

Po 20 minutach odcedzamy makaron na sicie, a kiedy ostygnie przekładamy go do papryk, cebulki i szpinaku, całość mieszamy.



Wskazówki

Aby urozmaicić naszą sałatkę możemy posypać go serem mozzarella lub parmezanem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.