Miseczki z kremem budyniowym

Autor:

Kamila O

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 800 ml mleka
  • 1 opak. budyniu waniliowego
  • 1 opak. budyniu czekoladowego
  • 300 g masła Łaciate
  • 1 kieliszek alkoholu
  • 10 łyżek cukru

Przygotowanie

Krok 1

Z 400 ml mleka odlać pół szklanki, resztę zagotować z 5 łyżkami cukru, a w szklance rozmieszać budyń waniliowy, wlać do gotującego się mleka i mieszać do zgęstnienia, odstawić do przestygnięcia.



Krok 2

Tak samo postąpić z budyniem czekoladowym.



Krok 3

Masło podzielić na pół, i wrzucić do dwóch misek, zmiksować je na pulchną masę i dodawać po łyżce budyniu waniliowego, na koniec dodać alkohol.



Krok 4

Tak samo postąpić z kremem czekoladowym.



Krok 5

Gotowe schłodzone kremy nakładamy w miseczki waflowe i od razu podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.