Surówka z białej kapusty z chrzanem

Autor:

Śnieżynka

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag białej kapusty
  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 jabłko
  • 1 średnia marchewka
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • Pieprz
  • Sól
  • Cukier
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć.



Krok 2

Cebulę drobno posiekać.



Krok 3

Obraną marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 4

Jabłko skropić sokiem z cytryny.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać chrzan i oliwę. Doprawić do smaku cukrem i pieprzem, wymieszać.



Wskazówki

Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.