Mix zielonych sałat

Dobra i zdrowa sałatka wcale nie musi składać się z dużej ilości składników. Wystarczy zmieszać ze sobą kilka sałat i dodać do nich sos na bazie oliwy z oliwek i czerwonej, słodkiej papryki. Lekko zaostrzy to smak sałatki i nada jej słodkiego smaku.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • -1 opakowanie szpinaku
  • -1 opakowanie sałaty czerwonej karbowane
  • -1 opakowanie główka sałaty rzymskiej
  • -kilka łyżek oliwy z oliwek
  • -¼ łyżeczki czerwonej słodkiej papryki w proszku
  • -¼ łyżeczki pieprzu cytrynowego, soli ziołowej

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie sałaty dokładnie umyć, zmieszać ze sobą szpinak, posiekaną sałatę rzymską i czerwoną karbowaną.



Krok 2

Na koniec należy zrobić aromatyczny sos, do którego potrzebna jest oliwa z oliwek i przyprawy. Do miseczki wlewamy 3 łyżki oliwy z oliwek i 3 łyżki wody przegotowanej, a następnie mieszamy z przyprawami. Polewam nim sałatkę.



Wskazówki

Sałatkę najlepiej jeść od razu po dodaniu sosu, zanim liście zwiędną w kąpieli z oliwy.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.