Dobra i zdrowa sałatka wcale nie musi składać się z dużej ilości składników. Wystarczy zmieszać ze sobą kilka sałat i dodać do nich sos na bazie oliwy z oliwek i czerwonej, słodkiej papryki. Lekko zaostrzy to smak sałatki i nada jej słodkiego smaku.
Danie: Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Wszystkie sałaty dokładnie umyć, zmieszać ze sobą szpinak, posiekaną sałatę rzymską i czerwoną karbowaną.
Na koniec należy zrobić aromatyczny sos, do którego potrzebna jest oliwa z oliwek i przyprawy. Do miseczki wlewamy 3 łyżki oliwy z oliwek i 3 łyżki wody przegotowanej, a następnie mieszamy z przyprawami. Polewam nim sałatkę.
Sałatkę najlepiej jeść od razu po dodaniu sosu, zanim liście zwiędną w kąpieli z oliwy.
Dodaj komentarz