Zupa ogórkowa z ryżem i śmietaną

Pyszna zupa ogórkowa z ryżem i śmietaną to ciekawy sposób na podanie tradycyjnej zupy. Ogórki z ryżem i śmietaną stanowią ciekawe połączenie, które daje potrawie przepyszny smak i aromat.

Danie: Zupy

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Zupy

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 7 ogórków kiszonych
  • - 2,5 l naturalnego bulionu mięsnego
  • - 1 pęczek włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler)
  • - 150 g ryżu
  • - 1 szklanka Śmietany Łaciata 18%
  • - 3 kulki ziela angielskiego
  • - 3 liście laurowe
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 pęczek kopru

Przygotowanie

Krok 1

Do zagotowanego bulionu mięsnego dodajemy pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą miękkie.



Krok 2

Do zupy dodajemy ryż oraz pokrojone w kostkę ogórki kiszone.



Krok 3

Ponownie gotujemy przez ok. 10 minut.



Krok 4

Dolewamy śmietanę i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Dekorujemy posiekanym koperkiem.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.