Frużelina malinowa

Autor:

Śnieżynka

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1/2 kg malin
  • 12-15 dag cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżka żelatyny
  • 4-5 łyżek wody
  • 1-2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Żelatynę wsypać do garnuszka, wlać 2 łyżki zimnej, przegotowanej wody, gdy napęcznieje podgrzać.



Krok 2

Maliny wsypać do garnka, wymieszać z cukrem, włożyć na palnik i gotować 4-5 minut.



Krok 3

Mąkę ziemniaczaną połączyć z 3 łyżkami wody, wlać do malin, zagotować. Pod koniec dodać sok z cytryny i płynną żelatynę, wymieszać.



Krok 4

Gorącą frużelinę przełożyć do słoiczków, zakręcić zakrętki. Słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostudzenia.



Wskazówki

Przechowywać w chłodnym miejscu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.