Muffinki czekoladowe

Rozpływające się w ustach babeczki.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 260 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 2 jaja
  • 100 ml gazowanej wody
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g czekolady gorzkiej 80%

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsyp mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia. Posiekaj czekoladę.



Krok 2

Do drugiej miski wlej wodę gazowaną, oliwę oraz dodaj jaja. Wymieszaj składniki trzepaczką. Połącz mokre składniki z suchymi. Na końcu dodaj czekoladę.



Krok 3

Do foremek na babeczki włóż masę. Piecz w piekarniku w 180 stopniach aż do suchego patyczka.



Wskazówki

Możesz przechowywać w suchym miejscu do 5 dni

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.