Szarlotka w słoiku ze śmietaną

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • kilka biszkoptów
  • 350 ml jabłek smażonych
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 300 ml śmietanki 30% Łaciata
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • cynamon
  • 2 łyżki żelatyny

Przygotowanie

Krok 1

W szklanych naczyniach na spód wyłożyć biszkopty.





Krok 2

Jabłka podgrzać, dodać galaretkę pomarańczową i wymieszać aż galaretka się rozpuści, odstawić do przestygnięcia, a następnie wlać do szklanych naczyń na biszkopty, zostawiając miejsce na bitą śmietanę.



Krok 3

Odstawić do zastygnięcia. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę wymieszaną i rozpuszczoną w gorącej wodzie. Śmietankę przełożyć do naczyń z jabłkami i posypać cynamonem



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.