Grillowany schab z surówką

Idealne danie na sezon grillowy. Lekkie, smaczne i kolorowe. Pięknie prezentuje się na talerzu, nie wymaga dużo czasu do przygotowania, każdemu smakuje.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • garść liści ozdobnej sałaty
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • ½ żółtej papryki
  • ½ czerwonej papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • ½ łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Kotlety myjemy i osuszamy. Oliwę mieszamy z pieprzem, paprykami i solą. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Odstawiamy na 15 minut.



Krok 2

Sałatę rwiemy na mniejsze części, pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, papryki kroimy w kostkę. Mieszamy wszystko, skrapiamy oliwą, przyprawiamy ziołami i solą.



Krok 3

Schab grillujemy na rozgrzanym ruszcie, aż mięso będzie miękkie. Podajemy z surówką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.