Wyśmienite muffiny śniadaniowe w wersji wytrawnej - z brokułami, serem cheddar i tymiankiem. Zaskakujące w smaku, proste w przygotowaniu. Jeśli nie wyobrażasz sobie posiłku bez mięsa, do babeczek można dodać szynkę lub podsmażony wcześniej boczek. Palce lizać!
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Wegetariańskie
Bez glutenu
Brokuł umyć, osuszyć i drobno pokroić. Ser zetrzeć na małych oczkach tarki.
Piekarnik nagrzać do 180°C.
W misce roztrzepać jajka. Następnie dodać jogurt naturalny, brokuł, ser i listki tymianku. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Osiem kokilek lub foremek na muffiny natłuścić masłem. Rozlać równomiernie masę.
Wstawić do piekarnika i piec około 15 minut.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Michał Pliczkowski
Opublikowany: 2020-12-11 09:17:00
świetna alternatywa, gdy brakuje już pomysłów na śniadania!
Odpowiedz