Mus czekoladowy z awokado

Autor:

Aneta P

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Mus:

  • 1 szt awokado, ,
  • 2 szt banany, ,
  • 1 łyżka kakao, ,
  • 1 łyżka miód, ,
  • 1/3 szk mleko Łaciate, ,
  • 2 łyżki mielone orzechy laskowe, ,
  • 1 szt laska wanilii, ,
  • orzechy laskowe do dekoracji,

Przygotowanie

Krok 1

Awokado przekroić na pół, wydrążyć miąższ i przełożyć do wysokiego naczynia, dodać obrane i pokrojone na mniejsze kawałki banany. Wlać mleko i wszystko razem zblendować.



Krok 2

Laskę wanilii przekroić na pół i zeskrobać ziarenka, dodać do musu. Dodać również kakao, miód, zmielone orzechy. Wszystko razem ponownie zblendować na gładki mus.



Krok 3

Mus przełożyć do szklanek i udekorować posiekanymi orzechami laskowymi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.