Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia
Śliwki umyć, usunąć pestki. Przełożyć do miseczki, dodać cukier trzcinowy, ocet balsamiczny, wymieszać. Śliwki przełożyć na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180oC i piec około 20 - 25 minut.
Gotowe śliwki powinny być miękkie, ale nie rozpadać się. Przygotować 6 pucharków. Biszkopty pokruszyć i rozdzielić między pucharkami. Twaróg zmiksować z puree z dyni, miodem i cynamonem. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Dodać do masy serowo - dyniowej, delikatnie wymieszać.
Masę wyłożyć do pucharków na warstwę biszkoptową, wyrównać. Deser schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować pieczonymi śliwkami.
Dodaj komentarz