Muffinki jajeczne z papryka i serem

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 jajka
  • - 1/2 czerwonej papryki
  • - 40 g sera żółtego
  • - 6 sztuk pomidorków koktajlowych
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • - Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Paprykę i pomidorki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. W misce za pomocą trzepaczki rozrobić jajka. Do masy jajecznej dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz oraz paprykę i pomidory. Dodać starty ser i szczypiorek. Dokładnie wymieszać.



Krok 2

Przygotować formę do muffinek, wysmarować masłem i wypełnić masą, posypać resztką sera. Zapiekać przez około 15 minut. Podawać na rukoli lub mieszance sałat z pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.