Wytrawne naleśniki z farszem z brokułu, cebuli, sera żółtego i śmietany. Proste i smaczne. Idealna propozycja na obiad. Sprawdzą się również na lunch do pracy - warto je jednak wcześniej podgrzać. Wystarczy jeszcze surówka i pełnowartościowy posiłek gotowy.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie na miękko.
Składniki ciasta naleśnikowego umieść w misce i zmiksuj. Dodaj mąki, jeśli ciasto jest za rzadkie, a jeśli jest za gęste to wody. Usmaż naleśniki na lekko natłuszczonej patelni.
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Zeszklij na maśle.
Ugotowany brokuł rozgnieć widelcem i dodaj do niego cebulkę. Przestudź.
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj go ze śmietaną, solą i pieprzem, a potem dodaj do brokułu. Gdy farsz się dobrze połączy nałóż go na naleśniki, a następnie zawinąć je w rulon.
Zawinięte naleśniki ponownie przesmaż na suchej lub lekko natłuszczonej patelni z obu stron tak, aby farsz się podgrzał, a ser roztopił. Rozłóż na talerze i serwuj od razu. Smacznego!
Dodaj komentarz