Brokuł podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie na miękko.
Składniki ciasta naleśnikowego umieść w misce i zmiksuj. Dodaj mąki, jeśli ciasto jest za rzadkie, a jeśli jest za gęste to wody. Usmaż naleśniki na lekko natłuszczonej patelni.
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Zeszklij na maśle.
Ugotowany brokuł rozgnieć widelcem i dodaj do niego cebulkę. Przestudź.
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj go ze śmietaną, solą i pieprzem, a potem dodaj do brokułu. Gdy farsz się dobrze połączy nałóż go na naleśniki, a następnie zawinąć je w rulon.
Zawinięte naleśniki ponownie przesmaż na suchej lub lekko natłuszczonej patelni z obu stron tak, aby farsz się podgrzał, a ser roztopił. Rozłóż na talerze i serwuj od razu. Smacznego!
Dodaj komentarz