Szybka surówka z kalarepki

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 młode kalarepki
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1 jabłko
  • ½ pęczka rzodkiewki
  • 1 mała żółta cukinia
  • Sól
  • Pieprz biały
  • Ocet winny lub sok z cytryny
  • Posiekany koperek
  • Śmietana Łaciata 12%

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię ze skórką, obrane ogórki i kalarepki zetrzeć na tarce do ogórków, oprószyć solą, odcisnąć.



Krok 2

Rzodkiewki i jabłko bez nasion posiekać w cienkie plasterki.



Krok 3

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do salaterki, doprawić do smaku białym pieprzem i octem winnym lub sokiem z cytryny, wymieszać. Surówkę podawać posypaną posiekanym koperkiem i polaną śmietaną.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do obiadu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.