Szybka zupa jarzynowa

Niebywale prosta zupa jarzynowa, która zachwyci Twoją rodzinę. W sezonie możesz skorzystać do niej ze świeżych warzyw, a zimą mrożonych lub konserwowanych.

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 puszka pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 300 ml bulionu z kurczaka
  • 200 ml soku pomidorowo-warzywnego
  • 2 marchewki
  • 2 łodygi selera
  • 1 duży ziemniak
  • 1 szklanka świeżej zielonej fasolki
  • 1 szklanka kukurydzy
  • 1 szklanka wody
  • 1 szczypta przyprawy kreolskiej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Marchewki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Seler umyj i pokrój w kostkę. Fasolkę umyj i posiekaj. Ziemniaka pokrój w kostkę.



Krok 2

Do garnka dodaj pomidory, bulion, sok pomidorowy, marchew, selera, ziemniaka, fasolkę, kukurydzę i wodę. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą kreolską.



Krok 3

Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, przez ok. 30 min. Podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.