Naleśniki z jarmużem i łososiem

Autor:

Ania321

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • naleśniki 3 szt,
  • cebula 1 szt ,
  • jarmuż 100 gram ,
  • łosoś wędzony na gorąco (filet) 125 gram ,
  • oliwa z oliwek 2 łyżki,
  • ser żółty 150 gram ,
  • jogurt naturalny 180 gram ,
  • koperek 1/2 pęczka ,
  • oliwa czosnkowa 1 łyżka,
  • pieprz ,
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę pokroić w dość drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Jarmuż umyć, osuszyć, usunąć twarde łodygi. Dodać do cebuli i dusić kilka minut, aż liście zmiękną. Łososia podzielić na mniejsze kawałki i dodać do jarmużu. Wymieszać i smażyć razem przez chwilę. Nałożyć farsz na naleśniki. Posypać serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach. Zwinąć na cztery części. Smażyć gotowe naleśniki na roztopionym maśle, tak, aby ser się rozpuścił. Przygotować sos: do jogurtu naturalnego dodać pieprz, oliwę oraz posiekany koperek. Dokładnie wymieszać i polać sosem naleśniki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.