Do miski włożyć zmiażdżony czosnek, musztardę, oliwę, jogurt, miód, ketchup i majeranek, wymieszać.
Umyte mięso osuszyć, podzielić na porcje, natrzeć solą i pieprzem.
Dokładnie obtoczyć w marynacie, ułożyć w misce, szczelnie przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Następnie razem z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć mieloną papryką, podlać kilkoma łyżkami wody, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 190°C. 10 minut przed końcem pieczenia mięso polać sosem i bez przykrycia ponownie włożyć do piekarnika. Piec do czasu gdy mięso nabierze rumianego koloru i będzie miało chrupiącą skórkę.
Dodaj komentarz