Naleśnikowe spaghetti z dyniowym twarożkiem

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Naleśniki

  • 100 ml mleka Łaciate UHT 3,2%,
  • 1 jajko,
  • 1 budyń czekoladowy w proszku,
  • 1 łyżka mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka oleju,
  • szczypta proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,

Dyniowy twarożek

  • 200 g pieczonej dyni,
  • 200 g twarogu Mazurski Smak,
  • 8 - 10 łyżek śmietanki UHT Łaciata 30%,
  • 1 łyżka cukru pudru,

Pozostałe składniki

  • 2 garście winogron,
  • olej do smażenia naleśników,
  • cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Składniki na ciasto miksujemy i odstawiamy na 30 minut. W tym czasie przygotowujemy dyniowy twarożek : wszystkie składniki wkładamy do kielicha blendera i blendujemy na gładką masę. Winogrona myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Na patelnie wlewamy olej i smażymy naleśniki, odstawiamy do ostudzenia. Naleśniki kroimy na drobno i przekładamy na talerze. Na makaron przekładamy twarożek i dekorujemy winogronami. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.