Kotlety schabowe z parowaru

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Majeranek
  • Ziemniaki
  • Marchewka

Przygotowanie

Krok 1

Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię. Posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posypać majerankiem. Zawinąć w folię i pozostawić w chłodnym miejscu na 1-2 godziny.



Krok 2

Dolny pojemnik parowaru napełnić wodą, na pierwszej półce ułożyć mięso, na środkowej części pokrojone ziemniaki, na samą górę wsypać obraną i pokrojoną marchewkę, przykryć. Włączyć parowar i ustawić na 30-35 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.