Niemiecka sałatka ziemniaczana

Danie: Kolacja, Sałatki, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Sałatki, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 900 g ziemniaków
  • 6 plastrów bekonu
  • 1 cebula
  • 80 ml octu jabłkowego
  • 60 ml wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Ugotuj ziemniaki, a następnie pokrój je w kostkę.



Krok 2

Bekon pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.



Krok 3

Na patelni usmaż bekon z cebulą. Kiedy cebula się zeszkli dodaj ocet, wodę, cukier i musztardę.



Krok 4

W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki. Sałatkę podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.