Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Posiekać z masłem dodać żółtka i zagnieść ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić jak na biszkopt. Ser zmiksować z olejem i budyniem, połączyć z jajkami, dodać skórkę pomarańczową, pokrojoną w kostkę czekoladę, delikatnie wymieszać.
Dno tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować masłem i posypać bułką tartą. Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować. 1 krążkiem wyłożyć dno tortownicy, posypać słodkim kakao, wyłożyć masę serową. Po wierzchu ser posypać słodkim kakao i przykryć drugim krążkiem ciasta. Włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec około 50 minut. Zimny sernik oblać polewą i ozdobić według uznania.
Dodaj komentarz