Odlotowa sałatka bobowa

Autor:

Kasia

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Sałatka

  • 1/3 szklanki suchej kaszy jaglanej / gryczanej lub kuskus,
  • 1 i 1/2 szklanki surowego bobu,
  • 12 truskawek,
  • 1 nieduży pęczek pietruszki,
  • 3 łyżki pestek dyni,
  • SKŁADNIKI NA DRESSING:,
  • 4-5 łyżek oleju rzepakowego / słonecznikowego,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżka oleju z pestek dyni ,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 łyżeczka syropu klonowego,
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie

Bób wrzucamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy przez około 8-15 minut.
Pestki dyni prażymy na suchej patelni. Listki pietruszki siekamy na mniejsze części.
Wszystkie składniki dressingu blendujemy przy pomocy blendera - aż uzyskamy sos o jednolitej konsystencji.
Kaszę łączmy z dressingiem, a następnie - delikatnie z pietruszką, bobem, truskawkami i pestkami dyni.
Kulinarny odlot 😁



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.