Składniki:

  • 1,5 kg schabu
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka curry
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 gałązek rozmarynu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka białego pieprzu
  • ½ łyżeczki pieprzu ziołowego
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ szklanki naturalnego bulionu warzywnego

Przygotowanie

Krok 1

Połowę czosnku przeciskamy przez praskę, drugą połowę drobno kroimy. Całość mieszamy z olejem, curry, solą, pieprzami i papryką.



Krok 2

Tak otrzymaną marynatą nacieramy dokładnie mięso i odstawiamy na noc do lodówki.



Krok 3

Następnego dnia przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego, dodajemy rozmaryn i bulion.



Krok 4

Pieczemy ok. 2 godziny w temperaturze 180 stopni, podlewając mięso od czasu do czasu sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.