Omlet fitness

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3-4 łyżki musli zbożowego z suszonymi owocami (rodzynki, papaja, ananas),
  • - 1 łyżki posiekanych migdałów,
  • - 1 żółtko,
  • - 4 białka z jajek,
  • - 3 łyżki mleka Łaciate,
  • - oliwa z oliwek,
  • - twaróg chudy Mazurski Smak,
  • - banan

Przygotowanie

Krok 1

Musli wsypać w miseczkę, zalać gorącą wodą, zakryć talerzykiem i odstawić na 15-20 minut, żeby zmiękło.



Krok 2

Wlać białka i żółtko do miseczki, dolać mleko i roztrzepać. Wsypać musli i zamieszać.



Krok 3

Wylać na rozgrzaną oliwę na patelni, przykryć pokrywą i smażyć, aż się zetnie wierzchnia warstwa. Nie odwracać na patelni.



Krok 4

Usmażony omlet przełożyć na talerz, posmarować twarogiem i położyć banana.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.