Omlet z cukinią i parmezanem

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • jajka 4-5 szt ,
  • cukinia 1 szt ,
  • cebula 1 mała szt,
  • natka pietruszki 1 pęczek ,
  • oliwa z oliwek 2 łyżki ,
  • sól do smaku,
  • pieprz ,
  • parmezan 80 gram

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Cukinię dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w dość małą kostkę. Dodać cukinię do cebuli i dusić przez kilka minut na małym ogniu, aż będzie miękka. Przyprawić pieprzem i solą. Wbić jajka do miski, roztrzepać widelcem. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz pieprz. Zostawić trochę natki do posypania gotowego dania. Parmezan zetrzeć na tarce do serów i dodać do jajek. Wymieszać. Wylać jajka na patelnię i smażyć omlet (bez przewracania) na małym ogniu, aż jajka się zetną. Delikatnie zdjąć z patelni i posypać resztą natki pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.