Zupa mleczna z owocami to zdrowe, lekkie i pożywne danie. Znane każdemu z nas i lubiane. Warto je zrobić, gdyż jest proste w przygotowaniu.
Danie: Zupy, Śniadanie, Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy, Truskawki
Połowę truskawek kroimy na połówki, a pozostałą część dusimy na rozgrzanym na patelni oleju razem z cukrem (1 łyżka) i sokiem z cytryny, do momentu uzyskania konfitury. Maliny pozostawiamy w całości.
Mleko gotujemy przez 20 minut na średnim ogniu, a następnie dodajemy truskawki przygotowane w obu formach oraz maliny.
Aby zupa miała lepszy smak, dodajemy cukier i całość posypujemy płatkami migdałowymi.
Dodaj komentarz