Zupa mleczna z owocami

3.00
Oceń przepis:
Czas

Powyżej 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Orzechy Truskawki

Składniki

Składniki:

- 2 l mleka

- 250 g truskawek

- 100 g malin

- 3 łyżki cukru

- sok z ½ cytryny

- garść płatków migdałowych

- 1 łyżka oleju

Przygotowanie

Krok 1
  • Połowę truskawek kroimy na połówki, a pozostałą część dusimy na rozgrzanym na patelni oleju razem z cukrem (1 łyżka) i sokiem z cytryny, do momentu uzyskania konfitury. Maliny pozostawiamy w całości.
Krok 2
  • Mleko gotujemy przez 20 minut na średnim ogniu, a następnie dodajemy truskawki przygotowane w obu formach oraz maliny.
Krok 3
  • Aby zupa miała lepszy smak, dodajemy cukier i całość posypujemy płatkami migdałowymi.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0