Omlet szwedzki z płatów śledziowych

Smaczny i szybki rybny omlet, który będzie smakował każdemu. Idealna propozycja na sobotnie śniadanie we dwoje.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 4 jajka
  • 3 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka masła
  • 6 płatów śledziowych
  • 1 mała czerstwa bułka
  • 1 cebula

Przygotowanie

Krok 1

Śledzie moczymy w 2 szklankach mleka, osuszamy i siekamy. Bułkę i cebulę kroimy w drobniutką kostkę i rumienimy na patelni na stopionym maśle.



Krok 2

Jajka dokładnie roztrzepujemy ze szklanką mleka i łączymy ze śledziem. Dodajemy do smaku sól i pieprz.



Krok 3

Masę wlewamy na patelnię (1/2 masy na osobę), przykrywamy i smażymy na małym ogniu 5 minut. Następnie odkrywamy i jeszcze chwilę smażymy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.